Wesela Pod LipamiI Komunia Święta
Nowe pokojeW tym miesiącu polecamy

Menu weselne

Do każdego menu weselnego NAPOJE GORĄCE (kawa i herbata) podawane są bez ograniczeń przez całe przyjęcie.


Zestaw 1 - 180 zł/os.

ZUPA

  • rosół drobiowy podany z makaronem

DANIE GŁÓWNE (2 porcje/os.)

  • szaszłyki drobiowe say-tey w pikantnym sosie
  • de volaille
  • zraz zawijany
  • schab panierowany
  • ziemniaki
  • warzywa blanszowane
  • surówki - 3 rodzaje

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI

  • glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską lub schab nadziewany alzacką wędliną
  • rolada z kurczęcia faszerowana po królewsku pod warzywami ratatuille
  • półmisek rozmaitości - kiełbasy, sery, warzywa
  • różyczki z łososia na ragout cytrynowo-kaparowym
  • pstrąg z pastą z pieczarek
  • fantazje śledziowe
  • sałaka z selera naciowego z ananasem, szynką i kukurydzą lub jaja molett na bazie sałatki jarzynowej
  • karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • grzybki marynowane
  • zimne sosy, ćwikła, pieczywo, masło

DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)

  • karkówka pieczona, podawana z kopytkam w sosie rozmarynowym
  • barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim

 

Zestaw 2 - 195 zł/os.

ZUPA

  • rosół drobiowy podany z makaronem lub krem z zielonego gorszku

DANIE GŁÓWNE (2 porcje/os.)

  • szaszłyki drobiowe say-tey w pikantnym sosie
  • schab w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • zraz zawijany
  • roladki drobiowe faszerowane serem i papryką
  • ziemniaki
  • warzywa blanszowane
  • surówki - 3 rodzaje 

DESER

  • panna cotta

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI

  • kaczka faszerowana w galarecie lub pierś z kaczki podana na sałacie z malinowym dresingiem
  • pierś drobiowa z sosem chrzanowym
  • różyczki z łososia podane na sałacie z nutą grejpfruta
  • półmisek rozmaitości – kiełbasy, sery, warzywa
  • pstrąg z pastą z pieczarek
  • glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską lub schab nadziewany alzacką wędliną
  • mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
  • sałaka z kurczakiem lub sałatka grecka z fetą
  • fantazje śledziowe
  • karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • grzybki marynowane
  • zimne sosy, ćwikła, pieczywo, masło

DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)

  • karkówka pieczona, podawana z kopytkami i sosem rozmarynowym
  • udziec wieprzowy podawany z aromatycznym sosem i pieczonymi ziemniakami
  • barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim i zupa węgierska

 

Zestaw 3 - 220 zł/os.

PRZYSTAWKA

  • roladki z kaczki z calvadosem na musie jabłkowym

ZUPA

  • rosół drobiowy podany z makaronem lub krem z pieczarek

DANIE GŁÓWNE (2,5 porcje/os.)

  • pieczony filet z łososia w sosie holenderskim
  • risotto z kurczakiem i kurkami
  • medaliony z polędwiczki w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • zraz zawijany
  • roladki drobiowe faszerowane serem i papryką
  • ziemniaki
  • warzywa blanszowane
  • surówki - 3 rodzaje

DESER

  • panna cotta

ZAKĄSKI ZIMNE

  • rolada z indyka z orzechami na sosie weneckim lub indyk po diabelsku
  • pierś z kaczki na musie żurawinowym
  • pasztet zapiekany w cieście francuskim,
  • różyczki z łososia podane na sałacie z nutą grefpfruta
  • roladki tęczowe z łososia, szynki i sera
  • pstrąg z pastą z pieczarek lub sola w cieście z musem chrzanowym
  • półmisek rozmaitości – kiełbasy, sery, warzywa
  • sałatka z szynką i winogronem serwowana na łódkach z cykorii lub sałatka waldorff
  • sałatka grecka z fetą
  • fantazje śledziowe
  • karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • grzybki marynowane
  • zimne sosy, ćwikła, pieczywo, masło

DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)

  • karkówka pieczona podawana z kopytkami i sosem rozmarynowym
  • wielka uczta szefa kuchni: udziec wieprzowy,  żeberka pieczone w miodzie podawane z aromatycznymi sosami, pieczonymi ziemniakami i bigosem kiełbasy, sery, warzywa
  • barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim i polewka gdańska z wołowiną

 

POPRAWINY:

Maksymalny czas trwania poprawin: godz. 20.00
 
Zestaw 1 - 50 zł/os.

  • barszcz czerwony
  • kurczaki pieczone + ziemniaki + surówka
  • smalec, ogórki kiszone
  • pieczywo, masło
  • kawa, herbata

Zestaw 2 - 60 zł/os.

  • żurek staropolski
  • filet po parysku + ziemniaki + zestaw surówek
  • smalec, ogórki kiszone
  • pieczywo, masło
  • kawa, herbata

Zestaw 3 - 80 zł/os.

  • żurek staropolski
  • koryto smakosza - krupniok, biała kiełbasa, pierogi (z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami) żeberka, golonka, pierś drobiowa, ziemniaki zapiekane
  • zestaw surówek
  • smalec, ogórki kiszone
  • pieczywo, masło
  • kawa, herbata

 

DODATKOWE PROPOZYCJE

STÓŁ WIEJSKI dla 80 osób - 1200 zł
wybór wędzonych kiełbas i wędlin, szynka, pasztet, salceson, boczek, swojski smalec, ogórki kiszone lub małosolne, bigos, kapusta kiszona, chleb wiejski

DZIK - 25 zł / os.
dzik na płonąco podany z kaszą, dzielony przez prawdziwego myśliwego

 


ZA NASZYM POŚREDNICTWEM MOŻNA ZAMÓWIĆ:

  • napoje bezalkoholowe (soki, woda, napoje gazowane) 20 zł / os.
  • napoje alkoholowe (wódka, wino, piwo) 50 zł / os.
  • owoce 20 zł / os.
  • tort weselny od 10 zł / os.

SPECJALNE UPOMINKI DLA PARY MŁODEJ:

  • weselna aranżacja sali w kilku kolorach do wyboru
  • dekoracja kwiatowa na stół prezydialny
  • apartament oraz dwa pokoje 2-osobowe do dyspozycji Nowożeńców
  • tradycyjny chleb weselny na powitanie Młodej Pary
  • kieliszek wina musującego na pierwszy toast dla Pary Młodej i wszystkich Gości